Du kan aktiver dine gener!

af jan 27, 2015Meditation, Mindfulness

Ny forskning fra Harvard viser at du ved at gentage et enkelt ord få minutter om dagen vil kunne aktiverer over 1200 stress reducerende gener i din krop!

Find et ord der sætter dig i forbindelse med dine dybeste værdier; det kan være ord som fred, medfølelse, taknemmelighed, kærlighed, indre ro, gud, respekt. Find lige præcis det ord som giver dig mening. Gentag nu ordet du har fundet og forbind dig med det roligt i et par minutter. Du kan enten sige det ud i rummet eller blot gentage det for dig selv. Forsker på Harvard viste at denne simple øvelse over en 8 ugers periode, vil aktivere unikke gener som vil forhindre at stress-neurokemikalier bliver aktiveret.

Du kan forstærke effekten hvis du samtidig laver hjerte åndedrættet. Det gøres ved at fokuserer din bevidsthed midt i brystkassen. Du kan eventuelt holde din hånd midt på brystet. Det kan tit være en hjælp for at holde fokus. Lav en indånding på 6 og en udånding på 6. Du visualiserer så, hvordan din vejrtrækning på indåndingen går ind gennem hjertet og på udåndingen går ud gennem hjertet.

Som med alt anden træning eller ændring af vaner, så er effekten afhængig af at du gør det. Det er ikke varigheden der er vigtig i starten, men at få det gjort. Så brug bare et par minutter hver dag. Find et roligt hjørne og gør det!

 

Brian Christensen

Brian Christensen - Stress Coach & meditationslærer. Har mere en 40 år erfaring inden for området Personlig udvikling, meditation og krop-psyke sammenhæng i forhold til vores liv og helbred. Brian blogger, holder foredrag, kurser inden for disse områder.