Hvad betyder hjernebølger for din sundhed?

af jan 2, 2021Mindfulness0 Kommentarer

Hvad betyder hjernebølgerne for din sundhed

 Hvad betyder hjernebølger for din sundhed?

 

,,Når du er rolig og afslappet, vil dine hjerne begynde at dæmpe sine svingninger. Når din hjerne svinger inden for specifikke hjernebølgefrekvensområder frigiver din hjerne store mængder helende hormoner.

 

Et af dem er humant væksthormon (HGH), der er kendt inden for den medicinske videnskab, for at øge levetiden .. Ja, det får dig faktisk til at leve længere!

Den spændende del er, at du nemt og ubesværet kan få din hjerne til at svinge inden for specifikke hjernebølge frekvenser, der for eksempel hænger sammen med dyb afslapning og indre ro, laser lignende fokus og koncentration – eufori og meget mere! Når det sker vil din hjerne naturligt frigiver sunde doser af helbredende hormoner og gavnlige neurotransmittere.

Lyt til podcasten og lær hvordan du kan identificerer hvordan din hjernes svingninger, når du er i forskellige sindstilstande. Når du kan identificerer det, kan du begynde aktivt at bestemme hvilke tilstand du ønsker at være i og hermed være med til at få din hjerne til at frigive de healende hormoner og neurotransmitter.

Hjernebølger svinger i bestemte områder

Der findes forskellige frekvensområder, som vores hjerne svinger i, de er opdelt i følgende kategorier, som følgende, med den hurtigeste svingende øverst

  • GAMMA 40-100 Hz
  • BETA  12-40 Hz
  • ALFA 8-12 HZ
  • THETA 4-8 HZ
  • DELTA 0-4 HZ

Podcasten der har en varighed af ca. 20 minutter, samt den medfølgende pdf fil med tegninger til, vil give dig en forståelse for ovenstående.

Meditation har stor indvirkning på hjernebølgerne

Forskningen viser at det at have en meditativ praksis, har en stor indvirkning på hvordan din hjerne svinger. Derfor vil jeg altid anbefale, at du starter en meditations praksis. Jeg har lavet forskellige guidede meditationer, som du gratis kan hente her på siden.

Nogle gange kan det være nødvendigt at få sat “lys” på områder i vort sind, der forhindre os i at kunne nå ned i hjernebølge frekvens, fordi vi måske har en masse overbevisninger, der kan være uhensigtsmæssige. Så kan det være der er brug for en psykoterapeut eller en Stress Coach.

Hvad betyder hjernebølgerne for din sundhed?

med Brian Christensen

Hent PDF'en med slides til podcaten!

For at få størst udbytte af podcast’en anbefaler jeg at du henter filen med slides. Så kan du følge med samtidig med at du lytter. 

Hvad betyder hjernebølger for din sundhed?

Brian Christensen

Brian Christensen - Stress Coach & meditationslærer. Har mere en 40 år erfaring inden for området Personlig udvikling, meditation og krop-psyke sammenhæng i forhold til vores liv og helbred. Brian blogger, holder foredrag, kurser inden for disse områder.